• Geplaatst op:

    24 maart 2015

0
Kaat’s Blog

Dweilen met de kraan dicht

dweilenGebruik jij de term huisvrouw nog? Want tegenwoordig is het ook net zo goed de huisman die zaken regelt in huis. En de huiskinderen niet te vergeten. De taken verdelen is inmiddels toch wel tot elk huis doorgedrongen mag ik hopen. Moet ook wel want eerlijk is eerlijk, veel vrouwen werken ook buitenshuis en dan wil je thuis niet alleen maar koken, wassen, stofzuigen en boenen om vervolgens in je bed te duikelen en morgen weer zo’n zelfde dag te hebben.

Het gaat niet alleen om de taakverdeling. Dat draagt bij aan een soepel gerund huishouden maar het materiaal waarmee je schoonmaakt is zo mogelijk nog belangrijker.

Ik, als huishoudblogger, heb er de laatste jaren meer aandacht voor gekregen dan ik daarvoor had. Goedkope doekjes vond ik net zo prima als een duurdere versie. Of schoonmaakmiddelen nu wel of niet milieubewust waren dacht ik ook niet over na. En ook bij andere zaken keek ik eerder naar de prijs dan naar de mogelijkheden.

Daar is verandering in gekomen. Want prijs hoeft niet altijd bepalend te zijn als je er direct iets voor terugkrijgt. Werkgemak bijvoorbeeld.

Ik heb ‘m geloof ik alweer een jaar of anderhalf zelf in gebruik. En het is zo’n beetje mijn favoriete schoonmaakdingetje in huis: mijn dweil. Het lijkt alsof ik niets aan mijn leven heb, om blij te zijn met een dweil maar heus… dit is een topding.

Ik dweil letterlijk met de kraan dicht want er zit water in de steel en dus sjouw ik me geen ongeluk meer met emmers met sop. Sop ook niet trouwens want de dweilmop maakt schoon en houdt vuil vast zonder schoonmaakmiddelen.

Ik heb er een review over geschreven op de Korte Metten Club en ik dweil nog altijd vrolijk door. Hij staat altijd klaar voor gebruik in de keuken voor kleine ongelukjes en de ‘gewone’ dweilklus is allang geen vervelende klus meer. Zo gepiept.

Nou hoef je mij niet te geloven, je moet gewoon zelf even gaan oefenen. Want de website waar ik de mijne vandaan heb getoverd staat ook op de Fair! www.thuisschoonmaken.nl En mocht je nou superenthousiast zijn en ‘m ook dweilklaar willen neerzetten in jouw keuken dan kan dat. Je hoeft er niet eens mee te slepen want ze sturen je aankopen gewoon naar je op.

Ik zou ‘m gelijk meenemen hoor! Dit maakt dweilen zo leuk, daar wil je niet mee wachten! En niet vergeten om ook even rustig te kijken naar alle andere producten want uiteindelijk zorgen goede schoonmaakproducten voor handiger schoonmaken waardoor het sneller gaat en je dus tijd overhoudt voor leukere zaken dan schrobben en boenen.

En dat motto hebben www.kortemetten.club en www.thuisschoonmaken.nl absoluut gemeen!

Tot op de Fair!