Nieuws

 • Geplaatst op:

  24 maart 2015

Dweilen met de kraan dicht

dweilenGebruik jij de term huisvrouw nog? Want tegenwoordig is het ook net zo goed de huisman die zaken regelt in huis. En de huiskinderen niet te vergeten. De taken verdelen is inmiddels toch wel tot elk huis doorgedrongen mag ik hopen. Moet ook wel want eerlijk is eerlijk, veel vrouwen werken ook buitenshuis en dan wil je thuis niet alleen maar koken, wassen, stofzuigen en boenen om vervolgens in je bed te duikelen en morgen weer zo’n zelfde dag te hebben.

Het gaat niet alleen om de taakverdeling. Dat draagt bij aan een soepel gerund huishouden maar het materiaal waarmee je schoonmaakt is zo mogelijk nog belangrijker.

Ik, als huishoudblogger, heb er de laatste jaren meer aandacht voor gekregen dan ik daarvoor had. Goedkope doekjes vond ik net zo prima als een duurdere versie. Of schoonmaakmiddelen nu wel of niet milieubewust waren dacht ik ook niet over na. En ook bij andere zaken keek ik eerder naar de prijs dan naar de mogelijkheden.

Daar is verandering in gekomen. Want prijs hoeft niet altijd bepalend te zijn als je er direct iets voor terugkrijgt. Werkgemak bijvoorbeeld.

Ik heb ‘m geloof ik alweer een jaar of anderhalf zelf in gebruik. En het is zo’n beetje mijn favoriete schoonmaakdingetje in huis: mijn dweil. Het lijkt alsof ik niets aan mijn leven heb, om blij te zijn met een dweil maar heus… dit is een topding.

Ik dweil letterlijk met de kraan dicht want er zit water in de steel en dus sjouw ik me geen ongeluk meer met emmers met sop. Sop ook niet trouwens want de dweilmop maakt schoon en houdt vuil vast zonder schoonmaakmiddelen.

Ik heb er een review over geschreven op de Korte Metten Club en ik dweil nog altijd vrolijk door. Hij staat altijd klaar voor gebruik in de keuken voor kleine ongelukjes en de ‘gewone’ dweilklus is allang geen vervelende klus meer. Zo gepiept.

Nou hoef je mij niet te geloven, je moet gewoon zelf even gaan oefenen. Want de website waar ik de mijne vandaan heb getoverd staat ook op de Fair! www.thuisschoonmaken.nl En mocht je nou superenthousiast zijn en ‘m ook dweilklaar willen neerzetten in jouw keuken dan kan dat. Je hoeft er niet eens mee te slepen want ze sturen je aankopen gewoon naar je op.

Ik zou ‘m gelijk meenemen hoor! Dit maakt dweilen zo leuk, daar wil je niet mee wachten! En niet vergeten om ook even rustig te kijken naar alle andere producten want uiteindelijk zorgen goede schoonmaakproducten voor handiger schoonmaken waardoor het sneller gaat en je dus tijd overhoudt voor leukere zaken dan schrobben en boenen.

En dat motto hebben www.kortemetten.club en www.thuisschoonmaken.nl absoluut gemeen!

Tot op de Fair!

Lees verder
 • Geplaatst op:

  24 maart 2015

Mam mag ik een chocolaatje?

chocolade“Mam, mag ik een chocolaatje?” Dat mocht, ik hoor plastic opengaan en bedenk nog net op tijd dat we helemaal geen chocolaatjes op tafel hebben staan en kan met een gil voorkomen dat jongste een keukenbonbon in zijn mond steekt.

Want ook al zien ze eruit om op te vreten, keukenbonbons zijn niet wat het lijkt.

Keukenbonbons zijn smaakmakers voor bijvoorbeeld vis, wild, ragout, pasta, hachée, goulash, no salt en orient.

Omdat jongste toch wel heel nieuwsgierig was naar hoe zo’n bonbon dan wel smaakte als het niet naar chocola was zijn we hier in huize Mossel gelijk aan het kokkerellen geslagen. Ik had al zalmmoten klaar liggen dus als eerste ging de visbonbon de pan in.

Het resultaat? Zelfs de niet visfan hier aan tafel wilde eigenlijk nog wel een stukje.

En omdat ik er dit blog over wilde schrijven heb ik inmiddels ook het recept voor de Shanhai varkenshaas met de Orientbonbon gemaakt. En in onze heksenketel maakte ik goulash, natuurlijk ook met een recept op www.keukenbonbon.nl

Wat de heksenketel is? Ik schreef over mijn eerste poging om buiten op open vuur te koken dit blog http://ow.ly/KG2ZD. Dat is dus een heksenketel!

Terug naar de bonbons. Ik vind ze echt geweldig. Je hebt niets meer nodig dan zo’n keukenbonbon om je gerecht op smaak te brengen en ze zijn ook nog ’s heel leuk om naar te kijken. Als je op bezoek gaat bij vrienden en geeft een keukenbonbon met het bijpassende recept en de ingrediënten heb je een heel gaaf cadeau!

Zeker even langsgaan dus op de Fair, dan kun je zien hoe het komt dat mijn jongste er zomaar zijn tanden in wilde zetten.

En voor mijn vrienden en familie… nee, je kunt geen verzoekjes indienen, je krijgt de keukenbonbon die ik vind dat je verdient. Tot snel xx

Maak er een mooie dag van en tot op de Fair!

Lees verder
 • Geplaatst op:

  24 maart 2015

Kaat staat op de Fair van het Zuiden

KaatIk ga niet het podium op! Hoe graag ik ook in de belangstelling sta en hoe groot mijn mond ook lijkt… ik ben enorm verlegen. En ik verwacht ook altijd dat mijn broek afzakt ofzo, als ik in het zicht sta. Of nog erger, dat ik dus op het podium sta om vragen te beantwoorden over huishouden en leuker leven enzo en dat er dan niemand een vraag heeft. De horror!!! Sta je daar!

Ik hou er wel van, van doemdenken. Dan kan het alleen maar meevallen!

De vraag of ik het podium op ging kwam van een vriendin. Die vond dat ik dat zeker moest doen. Als er een podium is moet je erop gaan staan is haar motto. Mijn motto ook maar dan wel na sluitingstijd.

En zo’n podiumperformance moet je ook goed voorbereiden. En ik heb mijn handen vol hier want manlief is op uitzending. Dat betekent dat ik het hele huishouden, alle ritjes, koken, wassen en alles wat er hier zo dagelijks voorbij komt in m’n uppie moet zien te klaren.

Dan nog de Korte Metten Club runnen, af en toe ademhalen en natuurlijk gaat er ook nog ’s van alles mis. Hebben we bijna een maand lang de griep hier in huis gehad, moet deze week de versnellingsbak van de auto worden vervangen en ligt jongste hier inmiddels heel ziek op de bank met buikklachten maar we weten niet waardoor.

Moeders wil ook ’s haar neus buiten de deur steken en richting de Fair! Zo kan ik geen kant op!!

Wat Kaatje in ieder geval wél gaat doen? Een mooie retro woonkamer opbouwen met behulp van Hal 69 en een leuke prijsvraag rondom die woonkamer. Waar je een gigantisch prijzenpakket mee kunt winnen met behulp van superleuke sponsors. En waar ik sowieso aan iedereen die meedoet digitaal iets leuks stuur en onder de inzenders 75 VIP-pakketten voor de Korte Metten Club verloot.

Nieuwsgierig? Moet je even richting onze woonkamer komen. En als je vragen hebt en je bent aanwezig op de Fair stuur ze dan in via fair@kortemetten.club

Ga ik misschien toch nog dat podium op…

Lees verder
 • Geplaatst op:

  23 maart 2015

Aan de Smoothiekuur!

Lekker-hotel-mama-new“Weet je wat we doen”, zei ik tegen dochter. “We doen een smoothie 2-daagse!” Ik bracht het erg enthousiast en dochter leek het ook wel wat.

Dus zat zij, maar ik ook, op de eerste ochtend aan een bleekselderij/boerenkool smoothie wat natuurlijk niet zo’n heel leuk begin was. Maar bikkels als wij dames Mossel zijn, wij zetten door. In de 2 dagen die volgden kwamen er hele lekkere voorbij met fruit maar ook hele smerige met rauwe krootjes (Rotterdams voor rood bietje), rauwe bataat (zoete aardappel) en groenten… heel veel groenten.

IEW!
En we slikten af en toe een pil en roerden hier en daar volgens het boekje poeders door en uiteindelijk viel zij niets af en ik 3 kilo. En voelden we ons vreselijk gezond wat we hebben gevierd met een reep chocola op dag 3 (nee hoor, echt niet…).

Nu zijn jullie natuurlijk vreselijk aangestoken door dit verhaal en willen jullie ook aan de smoothies! Dat verbaast me niets (wel). Gelukkig zijn er buiten boerenkool en bleekselderij heel veel andere heerlijke mogelijkheden voor smoothies.

En op de Fair kun je er een beginnetje mee maken. In de vrolijke caravan van www.lekkerhotelmama.nl Daar maakt Smoothiediva Thiery Thielemans de lekkerste creaties. Maar ook fruitbekers, panini’s, tosti’s en/of wafels.

Dus honger hoeven we niet te hebben tijdens de Fair!

En als je nou wilt weten welke favorieten Thiery heeft, kijk dan even hier, kun je alvast zelf thuis ook wat recepten uitproberen.

Maak er een fijne dag van!

Kaat

Lees verder
 • Geplaatst op:

  16 maart 2015

Ik wil stucken!

Ik ben er zelf ook. Ik weet nog niet hoe en wat maar ik ben er. Op de Fair. Alle drie de dagen ook nog ‘s. En nogmaals… geen idee hoe ik daar ga zijn.

Sowieso beetje rondlopend. Want als ik de exposantenlijst zie valt er genoeg te zien. En eten ga ik ook want er zijn volop mogelijkheden. Brood-van-thuis hoeft niet. Thermoskan kan ook achterwege blijven.

Misschien ga ik een standje bouwen. Maar goed, ik kan eigenlijk helemaal niet bouwen. En dát is wat me wel ’s stoort. Dat al die bouwmarkten online eigenlijk helemaal geen klus-voorbeelden hebben voor vrouwen. Vrouwen denken namelijk anders. Daarbij, hoe flauw het ook klinkt, wij reageren meer op kleur en beeld.

Dus voor de meeste vrouwen, ik wil niet generaliseren, werkt een zwart-wit tekening niet. Die willen een foto. Met kekke kleurtjes want het moet wel een beetje leuk en gezellig lijken, dat klussen.

Of nog beter: klusdagen voor vrouwen. Als ik nu een ladies day of night voorbij zie komen gaat het over roze kussentjes en vogelhuisjes in elkaar prutsen. Ik wil helemaal geen vogelhuisje. Die vogels trekken bij je in, poepen alles onder en wie kan het schoonmaken? Precies!

Ik wil een gaatje leren boren en weten welk boortje bij welk muurmateriaal past en wanneer ik een klopboor moet pakken. Ik wil een kitrandje trekken want ik maak ze schoon dus zie ook wanneer ze niet meer te redden zijn en wil dan direct actie ondernemen en een perfecte rand afleveren. Ik wil leren stucken en liefst ook tegelen.

En ik heb een man hoor, die voor dit alles z’n hand niet omdraait. Maar hij is er nu een paar maanden niet en natuurlijk vallen nu de tegels van de muur, is er een kitrand vreselijk lelijk geworden en kan ik niet verder met het verven van de woonkamer omdat er één muurtje nog niet is gestuckt.

Dus lieve Praxis, jullie hebben vast net als ik ook nog geen idee hoe je je beursaanwezigheid moet invullen. Misschien is bovenstaande een idee? Dan heb ik namelijk nog een week of 2 voor manlief thuiskomt om de boel te regelen hier thuis.

Praxis, standnummer 138

Maak er een leuke dag van!
Kaat

Lees verder
 • Geplaatst op:

  11 maart 2015

Hallo Hellofresh

Hallo-FreshAls er iets is waar ik niet zo’n ster in ben dan is het wel in koken. Nog niet zozeer het kokkerellen op zich maar het gedoe er omheen is wat me uit m’n flow haalt.

Ik moet gaan nadenken over wat ik wil eten, liefst een weekje vooruit. Dan moet ik die boodschappen gaan halen en ik ga niet naar dezelfde winkels want sommige zaken haal ik liever bij de Lidl en andere weer bij de Jumbo. Boodschappen in je kar, er weer uit, er weer in, er weer uit, thuis weer inruimen… En je blijft toch een beetje in je eigen cirkeltje koken.

En dan natuurlijk iets vergeten, of geen zin hebben in de bedachte pasta. En toen ontdekte ik via Twitter Hellofresh. En dát trok de aandacht. Elke week ontving ik daarna een doos en het was altijd een feestje. Met verrassingen qua eten en voor 4 dagen maaltijden voor ons gezin. Ge-wel-dig!

Qua kosten niet hoger dan mijn gebruikelijke uitgave voor de maaltijden. Zeker niet als je bedenkt dat het vlees of andere ingrediënten van speciaalzaken komen als Brandt & Levie en Casa di Fulvio.

En het gemak van de vaste bezorgdag, het receptenboekje met alle informatie, weer eens buiten je eigen comfortzone koken en andere ingrediënten in je koelkast zien staan dan je gewend bent zelf te kopen … ik vond het een uitkomst! En ik kan het ook iedereen van harte aanraden.

Zeker even langsgaan dus op de Fair. En misschien kunnen we met z’n allen eisen dat ze iets mee nemen om te proeven: laten we inzetten op de worstjes van Brandt & Levie! Té lekker!!!

www.hellofresh.nl

Fijne dag en kook ze 😉
Kaat

Lees verder
 • Geplaatst op:

  3 maart 2015

happy-socksHippe Hebbedingetjes

Sokken! Of een stropdas. Lekker luchtje, drop in alweer een leuke mok of dito pot. Veel verder komen we hier niet met de verjaardag van mijnheer Mossel.

Want heel veel hobby’s heeft ie niet. Hij heeft het te druk met ons. En de hobby’s die er wel zijn, zijn eigenlijk niet zo cadeau-waardig.  En geen cadeautjes is ook weer zoiets.

En dat is nog maar de mijnheer des huizes. Dan is er ook nog een zoon van 20 die ook een erg moeilijke is om te verrassen. Want met game-zaken zoals bij zijn jongere broertjes kom ik niet weg.

Maar er is hoop in bange verjaardagen: www.eenmannenkado.nl

Mijn favoriet? Ik heb er een paar.

De giftbox van ‘Happy Socks’. Dat lost gelijk het probleem met sokken hier in huis op want de mannen hebben allemaal zo’n beetje dezelfde maat en dezelfde donkere sokken. Het is dus altijd een gezoek. Ik ga voor die van Snoop Dog maar ze zijn er ook wat minder uitbundig.

Nog eentje? De stekkersleutel. Want ik word gek van de sleutelbossen van iedereen die overal maar rondslingeren.

De laatste? Ik vind dit poefje grappig. Hoewel zoon af en toe van zijn eigen lege pizzadozen ook zo’n poef zou kunnen bouwen.

Het is een site vol met leuke ideetjes, ook voor anderen dan de mannen in je eigen gezin. En je kunt zoeken op ‘type’ of op merk. Het is een aanrader en op de beurs kun je ze terugvinden op standnummer 142.

Ik zou zeker even langsgaan.

Kaat

Lees verder
 • Geplaatst op:

  3 maart 2015

Guess-tasMoederdag

Een pracht van een tas kreeg ik voor Moederdag. Een verrassingscadeau want eigenlijk ben ik niet zo van de moederdagcadeau’s. Gezellig met z’n allen ontbijten of lekker lunchen buiten de deur is me meer waard.

Met vier kinderen, waarvan de 3 oudsten 15, 18 en bijna 20 zijn is het bijna niet te regelen dat ze allemaal tegelijkertijd thuis zijn. Met sporten, baantjes, studie en al die andere zaken waar ze hun tijd mee vullen.
De tas is intensief gebruikt. Zoals moeders hun tas gebruiken. Of vrouwen in het algemeen wel. Alles zit erin. Van pleisters en paracetamol tot een agenda en makeup-voor-onderweg. Ik kan het allemaal uit de tas toveren en gebruik ‘m intensief. En dus is ie op.

Balen, want ik krijg er veel complimenten over. En mooi rood is niet ‘lelluk’.

Tijd dus voor een andere tas en om te voorkomen dat het zo’n moederdagding gaat worden ga ik zelf shoppen. En tussen de deelnemers op de beurs staat Country Rose op standnummer 089. En daar staat deze prachtige tas op de site…

Het is eigenlijk elke dag moederdag. Dus ik verdien ‘m! Sterker nog, we verdienen allemaal een mooie tas. Maar jij mag een andere kiezen, deze is voor mij.

Fijne dag,
Kaat

Lees verder
 • Geplaatst op:

  20 november 2014

iPad-Fair-van-het-Zuiden

Met gepaste trots presenteren wij u onze nieuwe website

Niet alleen de vorm is eigentijds en passend bij dit concept ook de inhoud en de navigatiestructuur sluiten aan bij de moderne internetgebruiker.
Dat betekent: actuele informatie en nieuws, duidelijke ingangen voor iedere doelgroep, begrijpelijke en heldere teksten, downloadbare brochure en knoppen om snel naar de juiste plek op de website te gaan.

Social Media is voor ons een belangrijke item, vandaar dat u op de nieuwe website onze laatste berichten na kunt lezen van Facebook en Twitter.

Lees verder